BMW-Driver.net Forums banner
1 - 20 of 26 Posts

· Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi Guys,

I have a Dension 500 MOST + BTA 1500 bluetooth in the post and I'm looking for guidance to fit it and get it operational in my 2008 E60 (without CD changer).

The actual fitting in the glovebox looks pretty straight forward as is the wiring of the kit.

I will need help to hook it up to the car wiring system please and then the correct coding procedure as well (i have recently got INPA DIS and NCS Expert)..

Thanks in advance
 

· Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #20 ·
I'm wondering at this point if I should download the v46 Daten files?? I don't think there are any updates for E60 but if there was a software glitch in the v45 that I currently have it just might work
 

· Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #21 ·
OK, I put back in $694 and tried again..... No joy...

The available modules in the drop down menu are:
43DMO
ABG
CAS
CID
DWAI
DWAS
EHB3
EKP
IHKA
KBM
KGM
KOMBI
LMA
MASK
PDS
RLS
SZL
SZM
 

· Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #26 ·
I had 2 suggestions:

1) Disconnect the battery for 30 mins to power down all modules - this didnt make any difference.

2) Disconnect the Dension and put back the optic fibre cables as they were just in case that there was an error in the MOST circuit. - I still get the same error.

Anybody have another suggestion???
 

· Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #31 ·
My suggestion is to try an autologic machine and if that still gives an error then it's not something you're doing but its on the dension/car side. Shouldn't take more than 5 mins to complete and just make sure your dension/BTA are connected correctly
This will be my last resort... I contacted Mark Murphy Motors and he is away on hols at the mo.. He will code it for me with autologic if I need it....

Im like a dog with a bone with this though.. I would like to solve it if I can... I will try read another E60 to see if it is my set up is at fault...... If it works then I have a problem with The MASK / MOST loop....
 

· Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #33 ·
Just pay the damn 40 quid and get it done properly lol :p
Plus you can code more things at the same time with the autologic, alarm chirp, no bulb errors, digital speedo I think...
Ha...... I already have the chirp and Speedo done thanks to the Rebel.Ranter (Top Man)... I would just like to try and crack this if I can....
 

· Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #34 ·
Make sure the fiber loop is terminated, for me the end connector was above the glovebox, it was like a plug thing, but I had CDC prep, not sure if it's the same with no CDC prep.

It looked like #9 below (diagnosis port) but #7 is the one that makes the loop.

What I did was open the loop like #4 and seperated the optic fibre cable. I then connected the Dension in between them and completed the loop. there is no shown error if I read MASK with INPA so im thinking it should be ok...
 

· Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #37 ·
Yep... I wasn't sure which way that switch should be so I've tried it both ways - same result though... Looks like I will have to bother you again bud if you don't mind..;)
Going for autologic at this point is almost like quitting..... If that's the only option then so be it but at least i will have tried all options first..
 
1 - 20 of 26 Posts
Top